ZELFSTANDIG TROUWAMBTENAAR OF BABS

Indien jullie gaan trouwen bied ik twee mogelijkheden aan zodat jullie je eigen, passende keuze kunnen maken :

Jullie kiezen voor mij als BABS voor één dag: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat kan in een stad en plek naar keuze. Ik verzorg de ceremonie, met alles wat daarbij hoort. Hierbij zijn er twee ‘beperkingen’ die genoemd moeten worden: niet in iedere stad en op iedere plek mag getrouwd worden door een ‘buiten BABS’, dat wil zeggen een BABS die niet in dienst is van die stad zelf. Dit bepalen we dus op voorhand samen, dat het mogelijk moet zijn. Je betaalt hiervoor leges (mijn benoeming voor één dag), de kosten hiervoor zijn in iedere stad anders, maar liggen onder de honderd euro. Daarnaast betaal je voor de gemeentelijke kosten: de huwelijksvoltrekking (inschrijving etc.) die op het stadhuis of een andere plek in een gemeente plaatsvindt. De prijzen zijn verschillend, afhankelijk van de dag en de stad, en liggen tussen de 400 en 1000 euro. Tenslotte betalen jullie ook voor mij als jullie BABS voor één dag.

Jullie kiezen voor mij als ‘Zelfstandig Trouwambtenaar’. Dat wil zeggen dat jullie zelf op een goed moment eenvoudig of gratis trouwen op het stadhuis. (Let op dat de wachttijden hiervoor lang zijn, vaak meer dan een half jaar). De echte ceremonie doen we later op élke gewenste locatie, in Nederland of buitenland. Omdat ik goed Spaans, Engels en Duits spreek is voor een mij een meertalig huwelijk geen probleem. Alles is mogelijk qua plaats en ook qua inhoud. Wat je hierbij vermijdt zijn alle kosten als je via een gemeente huwelijk trouwt (met mij als BABS). Er zijn dan ook geen leges noch gemeentelijke kosten. Alleen de kosten voor mij als Zelfstandig Trouwambtenaar worden door mij berekend. De Ceremonie is net zo officieel als een huwelijk door een BABS, met het JA woord en de ringen. Alleen het tekenen op de akte van die dag door jullie zelf en de getuigen is ceremonieel, de officiële akte is immers eerder al getekend op het stadhuis. Het ceremoniële huwelijk is de echte emotionele bekrachtiging ten overstaan van alle familie, vrienden en bekenden.


TARIEVEN TROUWEN

  • Trouwen, groots of klein?

A. Ceremonie Trouwen en Geregistreerd Partnerschap : vanaf € 695,- [incl. 21% BTW]

Een Trouw Ceremonie bestaat uit minimaal twee gesprekken, het schrijven van de speech, het leiden van de ceremonie op welke locatie dan ook. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek vóóraf is hierbij ook inbegrepen. In principe is deze kosteloos want niet bindend. Er is in deze Ceremonie volop plaats voor een persoonlijke manier van vieren. Met eventuele bijdragen van jullie zelf, en/of mensen om jullie heen. Ik neem daarbij ook graag contact op met de getuigen en eventuele sprekers (of dichters, muzikanten e.d.) van de dag. Welke muziek wordt uitgezocht, of live ten gehore gebracht? Zijn er andere speciale wensen? Willen jullie een speciale Ceremoniële of symbolische handeling zoals een Keltische Huwelijksvoltrekking of een andere speciaal extra? Alles is mogelijk. Uiteraard zal ik de Ceremonie leiden en zorg dragen voor een prachtig geheel in precies de sfeer die jullie aanspreekt. De prijs is gebaseerd op ongeveer 16 uur werk inclusief de twee ontmoetingen en de dag zelf. Alles boven de 16 uur is 45 euro per uur extra (incl btw) tot een afgesproken maximum.

B. Liefdesceremonie of Budget Trouwen: vanaf € 395,- [incl. 21% BTW]

Voor een Liefdesceremonie óf de wens het wettelijke of ceremoniële huwelijk klein te houden, bijvoorbeeld bij jullie buiten in de tuin met klein gezelschap, hoort een passende prijs. Uiteraard inclusief het voorgesprek, de geschreven speech, het leiden van de Ceremonie naar jullie specifieke wens en sfeer. Bij een goede ‘feel’ bij mijn site en na telefonisch contact met elkaar spreken we af om het voorgesprek te houden bij jullie thuis en daarna alle stappen samen te zetten tot de Liefdesceremonie (of eenvoudig uitgevoerd wettelijk huwelijk). Elementen als eigen teksten, muziek, of inbreng van vrienden & familie, kunnen uiteraard desgewenst een plek krijgen, al concentreer ik me dan vooral op de Ceremonie zelf. De prijs is gebaseerd op ongeveer 10 uur werk. Meer werk is 45 euro per uur extra tot een afgesproken maximum.

  • TARIEVEN ANDERE RITUELEN: vanaf € 250,- tot ca. € 500,- [ incl. 21% BTW]

De prijzen voor het Solo Huwelijk, Herdenkingsdienst (Ritueelspreker), Gezinsvormingsceremonie, Ceremonieel Verjaardagsfeest, Ceremonieel Pensioneringsfeest beginnen bij 250 euro. Wij kijken samen naar de inhoud en de uitwerking en de daarmee samenhangende inbreng en uren van mijn kant als ceremoniemaker. Voor de bijzondere gezinsrituelen Motherblessing en de Blessingway is de prijs lager, zie hieronder.