Zelfstandig Trouwambtenaar of BABS

Indien jullie gaan trouwen bied ik twee mogelijkheden aan zodat jullie je eigen, passende keuze kunnen maken :

Jullie kiezen voor mij als BABS voor één dag: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat kan in een stad en plek naar keuze. Ik verzorg de ceremonie, met alles wat daarbij hoort. De enige ‘beperking’ die genoemd moeten worden: niet in iedere stad (maar wel in de meeste!) en op iedere plek mag getrouwd worden door een ‘buiten BABS’, dat wil zeggen een BABS die niet in dienst is van die stad zelf. Dit bepalen we dus op voorhand samen, dat het mogelijk moet zijn, maar meestal is dit wél het geval. De kosten voor een 'Babs-voor-één-dag' liggen tussen de 175 en 290 euro voor de beëdiging en/of benoeming voor jullie Huwelijk. Daarnaast betaal je aan de Gemeente voor het huwelijk op het stadhuis of door gemeente goedgekeurde trouwlokatie. Naast alle gemeentelijke kosten van het huwelijk betalen jullie ook mij als jullie Trouwambtenaar.

Jullie kiezen voor mij als ‘Zelfstandig' of 'Ceremonieel Trouwambtenaar’. Dat wil zeggen dat jullie zelf op een goed moment eenvoudig of gratis trouwen op het stadhuis. (Let op dat de wachttijden hiervoor lang zijn, in grote steden vaak meer dan een half jaar - dus tijdig afspreken is de tip!). Het kan ook zijn dat jullie een omzetting hebben van Geregistreerd Partnerschap naar Huwelijk. Dit kun je makkelijk regelen op het Stadhuis en er is geen officieel huwelijk meer nodig. Echter, de wens om wel te Trouwen is er. We houden dan uiteraard de 'echte' Ceremonie met alles erop en eraan, al is het tekenen voor de Akte officieel niet meer nodig. Het kan wél ontzettend leuk zijn een Trouwboekje aan te vragen in de Gemeente waar de omzetting gebeurt, om dit dan tijdens het trouwen toch te tekenen, naast een officieuze Akte die jullie kunnen uitzoeken, om toch een belangrijke herinnering aan dit moment te houden. Een Ceremonieel Huwelijk kan óveral plaatsvinden, je hoeft dan nergens meer toestemming voor te vragen. Dit kan uiteraard in NL maar eventueel ook in Spanje. Omdat ik Spaans, Engels en Duits spreek (en ook Frans en Portugees kan verwerken in de speech) is voor een mij een meertalig huwelijk geen probleem. Alles is mogelijk qua plaats en ook qua inhoud. Wat je hierbij vermijdt óf gewoon niet meer van toepassing is zijn alle kosten als je via een gemeente Huwelijk trouwt met mij als BABS. Er zijn dan ook geen leges noch gemeentelijke kosten afgezien wat beperkte kosten bij de aangifte. Alleen de kosten voor mij als Zelfstandig Trouwambtenaar worden door mij berekend. De Ceremonie volgt dezelfde opzet als een officieel Huwelijk, met het JA woord en de ringen. Het Ceremoniële Huwelijk blijft de echte emotionele bekrachtiging ten overstaan van alle familie, vrienden en bekenden. En wil je het écht anders tijdens een Ceremonieel Huwelijk, persoonlijk, creatief, met extra symboliek? Het kan allemaal!

TARIEVEN TROUWEN

  • Trouwen, groots of klein?

A. Ceremonieel of Wettelijk TROUWEN vanaf zomer 2024: De prijs start vanaf € 695,- [incl. 21% BTW] tot € 895,-. De prijs is afhankelijk van of het een relatief klein huwelijk is of een groot huwelijk met alles erop en eraan. Tweetalige huwelijken of een huwelijk waarbij ik voor jullie zal zingen starten bij € 795,- Buitenlands huwelijk in Spanje begint bij € 995,- [incl. 21% BTW]. Daarbij komen ook kosten van retour vliegticket en tenminste twee overnachtingen afhankelijk van tijd en plaats. Let op: soms is alleen enkele vliegreis nodig als ik meerdere huwelijken in dezelfde periode doe en langer in Spanje ben. Willen jullie mij ook gedeeltelijk of geheel als Weddingplanner of Ceremoniemeester voor de gehele dag inhuren (in NL of Spanje) dan is de totaalprijs in overleg.

Het proces van mijn begeleiding bestaat uit het voorgesprek, en het 'hoofdgesprek', een aantal maal overleg gedurende het proces om alles goed met elkaar te laten verlopen, het schrijven van de speech, contact en checkups richting lokatie en contact met anderen om jullie heen (indien gewenst - anders is dit niet noodzakelijk) en uiteraard het leiden van de Ceremonie op locatie. Het vrijblijvende kennismakingsgesprek vóóraf is hierbij dus ook inbegrepen. In principe is dit kosteloos want niet bindend. Ik neem daarbij ook graag contact op met de getuigen, jullie naasten, en eventuele sprekers (of muzikanten e.d.) van de dag. Uiteraard leid ik de Ceremonie en zal zorgdragen voor een prachtig geheel in precies de sfeer die jullie aanspreekt. Omdat ik ook Eventorganisator ben, kan ik bij een klein feest ook als Ceremoniemeester of Weddingplanner fungeren en organisatorische taken op mij nemen.

Contact en Afspraken

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief reiskosten à 30 cent per km en eventuele onkosten. Zijn wij overeengekomen dat we in zee gaan met elkaar, voelt alles goed? Dan vraag ik of jullie een aanbetaling te doen à 250 euro inclusief btw ná ons lange interview, wanneer wij echt met elkaar in zee gegaan zijn. Let op: dit bedrag is niet restitueerbaar maar blijft wél staan als door onvoorziene omstandigheden de bruiloft niet kan doorgaan en verschoven gaat worden. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe covid maatregelen, ernstige ziekte van bruid of bruidegom. Het kan ook zijn dat de bruiloft om persoonlijke redenen van het bruidspaar afgezegd wordt (dit kan helaas gebeuren). Ook dan is ook het bedrag niet restitueerbaar wegens de uren die op dat moment reeds gemaakt zijn. Zeven dagen vóór de datum van de Ceremonie vraag ik jullie de rest van de som te voldoen.

1.png