Zelfstandig Trouwambtenaar of BABS

Indien jullie gaan trouwen bied ik twee mogelijkheden aan zodat jullie je eigen, passende keuze kunnen maken :

Jullie kiezen voor mij als BABS voor één dag: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat kan in een stad en plek naar keuze. Ik verzorg de ceremonie, met alles wat daarbij hoort. De enige ‘beperking’ die genoemd moeten worden: niet in iedere stad (maar wel in de meeste!) en op iedere plek mag getrouwd worden door een ‘buiten BABS’, dat wil zeggen een BABS die niet in dienst is van die stad zelf. Dit bepalen we dus op voorhand samen, dat het mogelijk moet zijn, maar meestal is dit wél het geval. De kosten voor een 'Babs-voor-één-dag' liggen tussen de 175 en 290 euro voor de beëdiging en benoeming voor jullie Huwelijk. Daarnaast betaal je aan de Gemeente voor het huwelijk op het stadhuis of door gemeente goedgekeurde trouwlokatie. Naast alle gemeentelijke kosten van het huwelijk betalen jullie ook mij als jullie Trouwambtenaar.

Jullie kiezen voor mij als ‘Zelfstandig' of 'Ceremonieel Trouwambtenaar’. Dat wil zeggen dat jullie zelf op een goed moment eenvoudig of gratis trouwen op het stadhuis. (Let op dat de wachttijden hiervoor lang zijn, in grote steden vaak meer dan een half jaar - dus tijdig afspreken is de tip!). De echte Ceremonie doen we daarna (of daarvóór) op élke gewenste locatie, in Nederland of buitenland. Omdat ik goed Spaans, Engels en Duits spreek (en ook Frans en Portugees kan verwerken in de speech) is voor een mij een meertalig huwelijk geen probleem. Alles is mogelijk qua plaats en ook qua inhoud. Wat je hierbij vermijdt zijn alle kosten als je via een gemeente huwelijk trouwt (met mij als BABS). Er zijn dan ook geen leges noch gemeentelijke kosten afgezien wat beperkte kosten bij de aangifte. Alleen de kosten voor mij als Zelfstandig Trouwambtenaar worden door mij berekend. De Ceremonie is net zo 'officieel als een huwelijk' door een BABS, met het JA woord en de ringen. Alleen het tekenen op de akte van die dag door jullie zelf en de getuigen is ceremonieel (jullie kiezen daarvoor een mooie akte uit, keuze uit vele tientallen ontwerpen), de officiële akte wordt immers getekend op het stadhuis. Het ceremoniële huwelijk is de echte emotionele bekrachtiging ten overstaan van alle familie, vrienden en bekenden.

TARIEVEN TROUWEN

  • Trouwen, groots of klein?

A. Ceremonieel of Wettelijk TROUWEN vanaf september 2023: De prijs start vanaf € 695,- [incl. 21% BTW] tot € 995,-. De prijs is afhankelijk van of het een relatief klein huwelijk is of een groot huwelijk met alles erop en eraan en ook een stukje wedding planning indien gewenst. Tweetalige huwelijken of een huwelijk waarbij ik voor jullie zal zingen starten bij € 795,- Buitenlands huwelijk in Spanje begint bij € 995,- [incl. 21% BTW]. Daarbij komen ook kosten van vliegticket en tenminste één of twee overnachtingen afhankelijk van tijd en plaats.

Een Trouw-Ceremonie bestaat uit het voorgesprek, en het 'hoofdgesprek', een aantal maal overleg gedurende het proces om alles goed met elkaar te laten verlopen, het schrijven van de speech, contact en checkups richting lokatie en contact met anderen om jullie heen (indien gewenst - anders is dit niet noodzakelijk) en uiteraard het leiden van de Ceremonie op locatie. Het vrijblijvende kennismakingsgesprek vóóraf is hierbij dus ook inbegrepen. In principe is dit kosteloos want niet bindend. Er is in deze Ceremonie volop plaats voor een persoonlijke manier van vieren. Ik neem daarbij ook graag contact op met de getuigen, jullie naasten, en eventuele sprekers (of dichters, muzikanten e.d.) van de dag. Uiteraard leid ik de Ceremonie en zal zorgdragen voor een prachtig geheel in precies de sfeer die jullie aanspreekt. Omdat ik ook Eventorganisator ben, kan ik bij een klein feest ook als Ceremoniemeester fungeren en organisatorische taken op mij nemen. De prijs is gebaseerd op 16 tot 20 uur werk.

Contact en Afspraken

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief reiskosten à 25 cent per km en eventuele onkosten. Zijn wij overeengekomen dat we in zee gaan met elkaar, voelt alles goed? Dan vraag ik of jullie een aanbetaling te doen à 200 euro inclusief btw ná ons lange 'hoofdgesprek'. Let op: dit bedrag is niet restitueerbaar maar blijft wél staan als door onvoorziene omstandigheden de bruiloft niet kan doorgaan en verschoven gaat worden. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe covid maatregelen, ernstige ziekte van bruid of bruidegom. Het kan ook zijn dat de bruiloft om persoonlijke redenen van het bruidspaar onderling afgezegd wordt (dit kan helaas gebeuren). Ook dan is ook het bedrag niet restitueerbaar wegens de uren die op dat moment reeds gemaakt zijn. Zeven dagen vóór de datum van de Ceremonie vraag ik jullie de rest van de som te voldoen.

6.png