Zelfstandig Trouwambtenaar of BABS

Indien jullie gaan trouwen bied ik twee mogelijkheden aan zodat jullie je eigen, passende keuze kunnen maken :

Jullie kiezen voor mij als BABS voor één dag: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat kan in een stad en plek naar keuze. Ik verzorg de ceremonie, met alles wat daarbij hoort. Hierbij zijn er twee ‘beperkingen’ die genoemd moeten worden: niet in iedere stad en op iedere plek mag getrouwd worden door een ‘buiten BABS’, dat wil zeggen een BABS die niet in dienst is van die stad zelf. Dit bepalen we dus op voorhand samen, dat het mogelijk moet zijn. Je betaalt hiervoor leges (mijn benoeming voor één dag), de kosten hiervoor zijn in iedere stad anders, maar liggen onder de honderd euro. Daarnaast betaal je voor de gemeentelijke kosten: de huwelijksvoltrekking (inschrijving etc.) die op het stadhuis of een andere plek in een gemeente plaatsvindt. De prijzen zijn verschillend, afhankelijk van de dag en de stad, en liggen tussen de 400 en 1000 euro. Tenslotte betalen jullie ook voor mij als jullie BABS voor één dag.

Jullie kiezen voor mij als ‘Zelfstandig Trouwambtenaar’. Dat wil zeggen dat jullie zelf op een goed moment eenvoudig of gratis trouwen op het stadhuis. (Let op dat de wachttijden hiervoor lang zijn, vaak meer dan een half jaar). De echte ceremonie doen we later op élke gewenste locatie, in Nederland of buitenland. Omdat ik goed Spaans, Engels en Duits spreek is voor een mij een meertalig huwelijk geen probleem. Alles is mogelijk qua plaats en ook qua inhoud. Wat je hierbij vermijdt zijn alle kosten als je via een gemeente huwelijk trouwt (met mij als BABS). Er zijn dan ook geen leges noch gemeentelijke kosten. Alleen de kosten voor mij als Zelfstandig Trouwambtenaar worden door mij berekend. De Ceremonie is net zo officieel als een huwelijk door een BABS, met het JA woord en de ringen. Alleen het tekenen op de akte van die dag door jullie zelf en de getuigen is ceremonieel, de officiële akte is immers eerder al getekend op het stadhuis. Het ceremoniële huwelijk is de echte emotionele bekrachtiging ten overstaan van alle familie, vrienden en bekenden.

TARIEVEN TROUWEN

  • Trouwen, groots of klein?

A. Ceremonieel of Wettelijk TROUWEN: vanaf € 695,- [incl. 21% BTW]

Een Trouw Ceremonie bestaat uit minimaal twee gesprekken met jullie, het schrijven van de speech, en uiteraard het leiden van de Ceremonie op welke locatie dan ook. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek vóóraf is hierbij ook inbegrepen. In principe is deze kosteloos want niet bindend. Er is in deze Ceremonie volop plaats voor een persoonlijke manier van vieren. Met eventuele bijdragen van jullie zelf, en/of mensen om jullie heen. Ik neem daarbij ook graag contact op met de getuigen en eventuele sprekers (of dichters, muzikanten e.d.) van de dag. Welke muziek wordt uitgezocht, of live ten gehore gebracht? Zijn er andere speciale wensen? Willen jullie een speciale Ceremoniële of symbolische handeling zoals een Keltische Huwelijksvoltrekking of een andere speciaal extra? Alles is mogelijk. Uiteraard zal ik de Ceremonie leiden en zorg dragen voor een prachtig geheel in precies de sfeer die jullie aanspreekt. Omdat ik ook Eventorganisator ben, kan ik bij een klein tot middelgroot feest óók het event zelf begeleiden! De prijs is gebaseerd op ongeveer 16 uur werk inclusief de twee ontmoetingen en de dag zelf. Alles boven de 16 uur is 45 euro per uur extra (incl btw) tot een afgesproken maximum.

B. 'Klein' TROUWEN: vanaf € 495,- [incl. 21% BTW]

Als jullie huwelijk klein en intiem wordt, bijvoorbeeld bij jullie buiten in de tuin met klein gezelschap, hoort daar een passende prijs bij. Uiteraard inclusief het voorgesprek, de geschreven speech, het leiden van de Ceremonie naar jullie specifieke wens en sfeer. Bij een goede ‘feel’ bij mijn site en na telefonisch contact met elkaar spreken we af om het voorgesprek te houden bij jullie thuis en daarna alle stappen samen te zetten tot de het Ceremoniële Huwelijk óf het Wettelijk Huwelijk met mij als BABS voor één dag. De prijs is gebaseerd op ongeveer 12 uur werk. Meer werk is 45 euro per uur extra tot een afgesproken maximum.

  • TARIEVEN LIEFDESFEEST OF SOLO HUWELIJK: vanaf € 250,- tot ca. € 500,- [ incl. 21% BTW]

De prijzen voor het Liefdesfeest-Ceremonie of Solo Huwelijk, beginnen bij 250 euro. Wij kijken samen naar de inhoud en de uitwerking en de daarmee samenhangende inbreng en uren van mijn kant als ceremoniemaker. Let op: ik ben óók event organisator en kan bij een klein feest ook het event zelf mee helpen ontwerpen en begeleiden!

Contact en Afspraken

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief reiskosten à 25 cent per km en eventuele onkosten. Zijn wij overeengekomen dat we in zee gaan met elkaar, voelt alles goed? Dan vraag ik of jullie 25% van de afgesproken som na ontvangst van het door jullie goedgekeurde contract met de afspraken en de (voorlopige) factuur binnen 30 dagen na ontvangst hiervan te voldoen. Veertien dagen voor de datum van de Ceremonie moet de gehele som voldaan zijn. Zijn er zware, onvoorziene omstandigheden waardoor de ceremonie onverhoopt niet kan doorgaan, dan zijn er bepaalde ontbindende voorwaarden, zie het contract hiervoor.

1.png