ZELFSTANDIG TROUWAMBTENAAR OF BABS

Indien jullie gaan trouwen bied ik twee mogelijkheden aan zodat jullie je eigen, passende keuze kunnen maken :

Jullie kiezen voor mij als BABS voor één dag: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat kan in een stad en plek naar keuze. Ik verzorg de ceremonie, met alles wat daarbij hoort. Hierbij zijn er twee ‘beperkingen’ die genoemd moeten worden: niet in íedere stad en op íedere plek mag getrouwd worden door een ‘buiten BABS’, dat wil zeggen een BABS die niet in dienst is van die stad zelf. Dit bepalen we dus op voorhand samen, dat het mogelijk moet zijn. Je betaalt hiervoor leges (mijn benoeming voor één dag), de kosten hiervoor zijn in iedere stad anders, maar liggen onder de honderd euro. Daarnaast betaal je voor de gemeentelijke kosten: de huwelijksvoltrekking (inschrijving etc.) die op het stadhuis of een andere plek in een gemeente plaatsvindt. De prijzen zijn verschillend, afhankelijk van de dag en de stad, en liggen tussen de 400 en 1000 euro. Tenslotte betalen jullie ook voor mij als jullie BABS voor één dag.

Jullie kiezen voor mij als ‘Zelfstandig Trouwambtenaar’. Dat wil zeggen dat jullie zelf op een goed moment eenvoudig of gratis trouwen op het stadhuis. (Let op dat de wachttijden hiervoor lang zijn, vaak meer dan een half jaar). De echte ceremonie doen we later op élke gewenste locatie, in Nederland of buitenland. Omdat ik goed Spaans, Engels en Duits spreek is voor een mij een meertalig huwelijk geen probleem. Alles is mogelijk qua plaats en ook qua inhoud. Wat je hierbij vermijdt zijn alle kosten als je via een gemeente huwelijk trouwt (met mij als BABS). Er zijn dan ook geen leges noch gemeentelijke kosten. Alleen de kosten voor mij als Zelfstandig Trouwambtenaar worden door mij berekend. De Ceremonie is net zo officieel als een huwelijk door een BABS, met het JA woord en de ringen. Alleen het tekenen op de akte van die dag door jullie zelf en de getuigen is ceremonieel, de officiële akte is immers eerder al getekend op het stadhuis. Het ceremoniële huwelijk is de echte emotionele bekrachtiging ten overstaan van alle familie, vrienden en bekenden..


TARIEVEN TROUWEN

  • Trouwen, groots of klein?

A. Uitgebreide Ceremonie Trouwen en Geregistreerd Partnerschap : vanaf € 695,- [incl. 21% BTW]

Een Trouw- of Partnerschap Ceremonie bestaat uit een gesprek van 2,5 uur vooraf, het schrijven van de speech, het leiden van de trouw of partnerschap-ceremonie op welke locatie dan ook. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek vóóraf is hierbij ook inbegrepen. In principe is deze kosteloos want niet bindend. Er is in deze Ceremonie volop plaats voor een persoonlijke manier van vieren. Met eventuele bijdragen van jullie zelf, en/of mensen om jullie heen. Ik neem daarbij ook graag contact op met de getuigen en eventuele sprekers (of dichters, muzikanten e.d.) van de dag. Welke muziek wordt uitgezocht, of live ten gehore gebracht? Zijn er andere speciale wensen? Willen jullie een speciale Ceremoniële of symbolische handeling zoals een Keltische Huwelijksvoltrekking of een andere speciaal extra? Alles is mogelijk. Uiteraard zal ik de Ceremonie leiden en zorg dragen voor een prachtig geheel in precies de sfeer die jullie aanspreekt. De prijs is gebaseerd op ongeveer 16 tot 18 uur werk inclusief de ontmoetingen en de dag zelf. Alles boven de 18 uur is 45 euro per uur extra tot een afgesproken maximum.

B. Budget Trouwen: vanaf € 395,- [incl. 21% BTW]

Bij de wens om de Ceremonie van Trouwen (of Geregistreerd Partnerschap) kort en krachtig te houden, hoort een passende prijs. Uiteraard inclusief het voorgesprek, de geschreven speech, het leiden van de Ceremonie naar jullie specifieke wens en sfeer. Let op: bij een afspraak over een korte Ceremonie hoort géén mogelijkheid tot een eventueel vrijblijvend kennismakingsgesprek vooraf. Bij een goede ‘feel’ bij mijn site en na telefonisch contact met elkaar spreken we direct af om het voorgesprek te houden bij jullie thuis en daarna alle stappen samen te zetten tot de Ceremonie. Natuurlijk kunnen daarnaast ook andere elementen als eigen teksten, muziek, of inbreng van vrienden & familie, een plek krijgen. Ik concentreer me in deze kortere variant echter alléén op mijn eigen gedeelte en laat daarbij het andere aan jullie eigen inbreng en organisatie over. Samen spreken we het ontwerp voor de Ceremonie af. Kort en krachtig maar nooit zonder het bijzondere gevoel uit het oog te verliezen! De prijs is gebaseerd op 7 à 8 uur werk. Ieder uur extra is 45 euro extra tot een afgesproken maximum.

  • TARIEVEN RITUEELBEGELEIDING Begrafenissen en Crematies: vanaf € 795,- [ incl. 21% BTW]

Het begeleiden van een Crematie of Begrafenis als Ritueelspreker is geraamd op 20 uur werk. Het is echter mogelijk dat de begeleiding plus Ceremonie iets minder of juist veel méér tijd kost. Daarom is dit slechts een raming. Bij aanvang van de opdracht spreken wij een minimum en maximum af.

  • TARIEVEN ANDERE RITUELEN: vanaf € 350,- [ incl. 21% BTW]

De prijzen voor een Ceremonie voor Renewal of the Vows of Hernieuwen Beloftes, het Solo Huwelijk, Herdenkingsdienst, Gezinsvormingsceremonie, Verjaardagsfeest, Pensioneringsfeest beginnen bij 350 euro. Wij kijken samen naar de inhoud en de uitwerking en de daarmee samenhangende inbreng en uren van mijn kant als ceremoniemaker. De prijs is gebaseerd op een dagprijs (7 à 8 uur werk incl gesprek, voorbereiding, uitvoering). Ieder uur extra aan voorbereiding of uitvoering is 45 euro per uur meer (incl. btw) tot een samen vastgelegd maximum. Voor Motherblessing en de Blessingway is de prijs lager, zie hieronder.