Dankbaar, verheugd, verwonderd . . . en een hele nieuwe uitdaging!

Een geboorte blijft het grootste wonder op aarde. Een nieuw leven in jullie midden. Hoe zal alles gaan lopen? Wat betekent het voor jullie persoonlijk?

Hoe ontwikkelt het nieuwe leven zich binnen het gezin? Misschien voelt een gezin ‘compleet’ bij de geboorte van dit laatste kind en precies daar willen jullie even bij stil staan. Of het heeft lang geduurd voordat het kind zich aandiende, maar nu is het er!

Hoe mooi en spannend is het als er twéé gezinnen bij elkaar komen, of als een nieuwe partner zich aandient bij iemand met kinderen. Wat een geschenk als dit alles in steeds betere harmonie verloopt en als je kan zeggen na verloop van tijd: JA, we gaan met elkaar oplopen. We gaan ons verbinden op een nieuwe manier. Ook twee gay paren kunnen het moment voelen ontstaan om samen met de kinderen te vieren dat ze zo’n bijzonder gezin zijn, vier ouders, wat een rijkdom!

Vanuit deze dankbaarheid kan de wens en gedachte ontstaan een bepaald moment of gevoel te bekrachtigen. Jullie willen met elkaar, met de kinderen, en wellicht ook met een klein of groter gezelschap, iets bijzonders doen om te gaan ‘vieren’.

Het wordt een persoonlijke gezinsvorming ritueel of gezinsvorming ceremonie, met een zelf gekozen invulling, waarbij mijn rol erin bestaat de verbindende schakel te zijn tussen wat jullie mij verteld hebben, en het ritueel dat mag plaatsvinden. We kiezen uit teksten, muziek, kunst, een bijzondere locatie, of maken er bij jullie thuis iets bijzonders van. Zijn er bijdragen van de kinderen bij? Willen anderen ook iets uitspreken? Alles is mogelijk!

Vanwege mijn bijzondere expertise vanuit de Celebrant opleiding heb ik veel kennis over Rituelen en Ceremonies wereldwijd vanuit humanistische grondslag. Willen jullie iets met spiritualiteit (maar niet vanuit de kerk), dan geven we ook dat vorm.

Heb je een goed gevoel bij mijn aanbod en willen jullie een afspraak maken voor een voorgesprek? Bel of mail me gewoon eventjes en we maken meteen een afspraak.

Fantastisch, ik kijk er naar uit!