Trouwambtenaar, BABS, Ritueelbegeleider

Fijn dat jullie mij hebben gevonden!

Mijn naam is Janine Keijzer. Ik ben Zelfstandig Trouwambtenaar en Ceremoniemaker.

Wat is mijn achtergrond en waarom trekken Ceremonies en Rituelen mij aan?

Janine KeijzerIn 1990 studeerde ik af als Cultuursocioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Maar kort daarna kwam ‘Flamenco’ als een bliksemflits in mijn leven via een concert dat ik bijwoonde in Carré. Na mijn studie nam ik een onverwachts pad en koos ik er voor Flamencodanseres en -docent te worden. Dertig jaar van mijn leven heb ik met heel veel plezier lesgegeven en genoten van de optredens op talloze podia. Naast het dansen heb ik me ook als zangeres ontwikkeld. Fado, Bossa Nova en lichte Flamenconummers, alles breng ik met verhalen erom heen en met passie. Ook ben ik betrokken bij de Flamenco Biennale Nederland. Nieuwsgierig? Kijk dan ook even op www.lanina.net

Flamenco heeft me heel veel gegeven maar als mens verander je. Ik begon te voelen dat het tijd werd voor een nieuwe weg. Dichterbij mensen, met diepgang, iets betekenen voor anderen in bijzondere events.

Ik begon als inval huwelijksbode in 2018 in Haarlem mee te werken aan het vormgeven van huwelijken in het stadhuis. Dat zette bij mij een lichtje aan. Ik zag hoe krachtig het huwelijksritueel is, als de liefde voelbaar wordt. 

Janine KeijzerMijn vak en interesse als Cultuursocioloog leefde weer op toen ik besloot een nieuwe éénjarige studie te volgen aan de Universiteit van Humanistiek: Celebrant. Denk aan: 'to celebrate'. Het is een pioniersstudie, voortgekomen aan de voortgaande behoefte van mensen om Ceremonie en Rituelen te hebben in hun leven, maar dan niet kerkelijk. Ik studeerde af in juni 2020. Al eerder in 2019 haalde ik mijn BABS certificaat via Flexible Training. 

Heel graag bied ik mijn speciale extra kennis aan om samen met jullie een persoonlijke waardevolle Ceremonie te ontwerpen en uit te voeren. Klein of groot. Dat kan en mag wettelijk zijn. Maar óók een bijzondere liefdesceremonie op zich is mogelijk. Hierin vier je de liefde (met JA woord!) met elkaar maar wil (of kan) je niet persé voor de wet trouwen. Ook bij allerlei andere bijzondere momenten in het leven kun je voelen dat een ceremonie/ritueel nodig en gewenst is. Zoveel jaar getrouwd, een bijzondere verjaardag, pensionering, gezinsuitbreiding, alles is mogelijk.

Ga af op jullie gevoel en treedt gerust in contact als er een ‘JA’ ontstaat.

Ik sta er helemaal voor open om samen met jullie ook van jullie moment iets onvergetelijks te maken.
"Let's Celebrate"!