Ritueelbegeleider of Ritueelspreker bij Afscheid en Overlijden

In samenwerking met www.hartenzieluitvaarten.nl begeleid ik families en vrienden bij het zo goed en fijn mogelijk afscheid van hun dierbare. Ik doe dit als Humanistisch Celebrant. We kunnen hiervoor twee wegen bewandelen die ik beiden graag aanbiedt zodat jullie een goede keus kunnen maken hierin.

  • Ritueelbegeleider

Als je weet dat je niet zo lang meer te leven hebt en je hebt de innige wens om het afscheid samen met je naasten goed voor te bereiden, dan ben ik er graag bij om dit in een voor jullie passend stappenplan vorm te geven. Op deze manier gebruik je deze tijd als een waardevolle, betekenisvolle overgang 'naar het andere leven'. Het spreekt voor zich dat er ruimte komt voor tekst, muziek, film, woorden vanuit jou zelf, woorden vanuit anderen, symboliek. Alles kan en mag benoemd worden. Wordt het uitbundig, artistiek, wordt het diepzinnig, of juist eenvoudig? Wil je de natuur erbij betrekken, een bepaalde spiritualiteit, mag er ruimte zijn voor de lach, tussen de tranen door? Het helpt iedereen om het te hebben erover. Omdat de dood, hoewel mysterieus en onbegrijpelijk, altijd onlosmakelijk is verbonden met het leven. Beginnen met het traject kan zodra je van binnen voelt dat je dit wilt, dit is een zeer persoonlijke keuze. Zodra jullie mij contacten, schakel ik ook Hart en Ziel Uitvaarten in, zodat we allemaal goed en waardevol voor en met jullie het traject ingaan.

  • Ritueelspeker

Overkomt een overlijden in je familie onverwachts of opeens zeer snel, neem dan allereerst contact op met Elise en Martine van Hart en Ziel Uitvaarten. Zij staan 24/7 klaar bij een overlijden en kunnen direct handelen en de zaken van jullie overnemen. Bel: 023-8200920. Ook ik kan er de volgende ochtend of nog dezelfde avond bij zijn, afhankelijk van het tijdstip van overlijden en jullie wensen. Bel mij graag op 06-41047277. Martine en Elise zorgen op professionele en betrokken wijze voor de praktische kant van de uitvaart. Zelf wijd ik mij heel graag aan het persoonlijke proces van het afscheid. Samen met mijn collega's begeleid ik de uitvaart op persoonlijke, warme en betrokken manier. Als 'Ritueelbegeleider of -spreker ontwerp ik in korte tijd de Ceremonie en de volgorde en zal dit begeleiden. Graag ben ik jullie begeleider óf vertolker van de belangrijkste woorden en gebaren, precies zoals jullie dit het liefst willen. Namens Elise en Martine: wij staan heel graag voor jullie klaar op dit heel belangrijke afscheidsmoment.