In deze twee hele moeilijke corona jaren, we weten het allemaal, zijn vermoedelijk het merendeel van alle huwelijksfeesten en -ceremonies verplaatst. Of doorgegaan maar dan op een hele andere manier, kleiner en afstandelijker. We wachten allemaal met smart op een 'normaal leven' waarin we vrolijk, gezellig, warm, betrokken weer met elkaar kunnen gaan vieren. Lekker dansen, zingen, elkaar omhelzen, alles wat er bij hoort. Marlene Dietrich had nog helemaal niet te maken met corona al zat ze wel middenin de Tweede Wereldoorlog. Waarom noem ik hier Marlene Dietrich en zien jullie haar prachtige foto?

Het zit zo: ik ben gevraagd om twee jonge mensen in love (Nederlands en Duits/Frans) te trouwen in hotspot Berlijn! Zij gaan hun internationale liefde bezegelen met een feest dat in jaren 20 stijl zal plaatsvinden in september 2022. Hoe gaaf is dat? De lokatie is art deco, en wow hoe zal de jurk eruit zien, en de rest van de gasten? Wie zal er op komen treden? Wat een opwindend en mooi thema, The Roaring Twenties, en dat in Berlijn nog wel. Hoe zit het met mijn Duits? Das ist ziemlich gut!

Gelukkig zijn er nóg meer paren die alvast vooruit kijken, ja tot ná die corona tijd. Zo gaan Maaike en Laurien trouwen in een prachtige kerk met oog voor het spirituele en aardse. We gaan er met zijn drieën een heel mooi ritueel van maken, temeer omdat ze zelf religie studies hebben gedaan en net als ik heel veel weten van rituelen. Ook Maurice en Ingrid trouwen in de zomer van 2022, en dat wordt helemaal echt gezellig en 'down to earth'. Angela en Bart gaan ook het Keltische Ritueel in hun huwelijksceremonie hebben, één van mijn specialiteiten. En dan zijn er Johan en Mieke die gaan voor een winterbruiloft in december, en zij hopen op sneeuw en ijs, zodat het witte plaatje perfect past bij de trouwjurk van Mieke. Emmy en Jurian kiezen voor een prachtige buitenlokatie en gaan zelf hun liefdesverhaal vertellen, aan elkaar en aan alle gasten. Dit een greep uit de bruiloften die gaan komen. De maand juli 2022 zit al vol. Maar er is nog plek in de andere maanden! Ik denk graag mee met jullie thema bruiloft, jullie verhaal, óók over de grens, óók in een andere taal! Vooral Spaans is mijn specialiteit, maar ook Duits en Engels en ja zelfs Frans!